Schoolorganisatie

Een brug tussen school, welzijn en thuis

Onze ouderraad bestaat uit een groep vrijwilligers die onze school van dichtbij mee willen ondersteunen. Dit doen zij door inzamelacties, hulp op evenementen, praktische ondersteuning… 

Wil je graag meer informatie over de werking, rechten, verantwoordelijkheden… van een ouderraad? Onderwijs Vlaanderen biedt hier een antwoord op. Klik hier. 

De leerlingenraad vertegenwoordigt de stem van de leerlingen op onze school. Zij organiseren activiteiten, bespreken wat er goed loopt op school en wat beter kan, doen geldinzamelacties voor het goede doel… 

Leden 2024-2025: 

Voor het begeleiden van onze leerlingen werken we nauw samen met het CLB.
Tevens volgen zij vaccinaties en medische onderzoeken op van schoolgaande kinderen. 

 
Meer info vindt u op www.vclbmeetjesland.be

 Leersteuncentrum NEOn+ biedt leersteun op maat aan scholen, leerkrachten en leerlingen. Hun begeleiding richt zich op het versterken van leerkrachten/scholen en het ondersteunen van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften met een GC-, IAC- of OV4-verslag type BA, type 2, type 3, type 4, type 7  of type 9. Dit binnen het kleuter-, lager en secundair onderwijs.

Meer info vindt u op www.neonnetwerk.be

Pedagogische begeleidingsdienst vanuit Katholiek Onderwijs Vlaanderen

De pedagogische begeleiding van Katholiek Onderwijs Vlaanderen is er voor elke onderwijsinstelling die lid is van de netwerkorganisatie. Ze staan met hun ploeg pedagogisch begeleiders elke dag klaar om samen met de onderwijsprofessionals in onze scholen(gemeenschappen), centra voor volwassenenonderwijs en internaten te bouwen aan het onderwijs van morgen. 

Met de hulp van de pedagogische begeleiding kunnen wij ons beleid grondig uitwerken en uitvoeren.

Werkgroep sociaal overleg

In het sociaal overleg onderhandelen bestuur en vertegenwoordigers van het personeel over personeelsaangelegenheden zoals:

  • Het arbeidsreglement
  • De algemene principes van het personeelsbeleid
  • De regeling van de arbeidstijd
  • De prestatieregeling
  • De maatregelen van inwendige orde

Het sociaal overleg heeft recht op informatie over:

    • Tewerkstelling
    • De organisatie en het beleid van het schoolbestuur
    • Het financieel beleid
    • De infrastructuur
    • Gebeurtenissen of beslissingen die gevolgen hebben voor het personeel

Het sociaal overleg ziet toe op de naleving van de sociale wetgeving en van de sociale en administratieve reglementeringen in de onderwijswetgeving.

Het sociaal overleg bemiddelt bij alle geschillen of betwistingen van collectieve aard die in een school ontstaan of dreigen te ontstaan.

Afgevaardigde van onze school: Magéline Haeck

Gemeente Assenede

Dankzij de gemeentediensten kunnen wij deelnemen aan tal van activiteiten. Denk maar aan de scholenveldloop, schooltoneel, bibbezoeken en bibkoffers.

Politiezone Assenede - Evergem