L6

De sterren

Op het einde van het zesde leerjaar laat juf Lobke de kinderen elk op hun eigen manier stralen. In de zesde klas zet men de kers op de taart waarvan het deeg reeds vanaf de peuterklas begint te rijzen. Leren leren, op weg naar de secundaire school en een antidrugsproject zijn drie belangrijke thema’s in de zesde klas. 

Weekverslag 1: Bram en Tess

Elke week maken de verslaggevers een samenvatting over de voorbije week op school. 

Veel kijkplezier! 

 

https://youtu.be/sVyM38jGntA

(De video is enkel te bekijken via de link)

verslag lore B Barm G

verslag 9 door Lise en Michiel B

maandag 11/03/2019

We hebben in de voormiddag over het middelbaar gewerkt in ons boekje. In de namiddag hebben we een nieuw groot nieuw unité geleerd u 29, we hebben ook het Franse cijferspel gedaan en Lise staat eerst, tweede Michiel B, derde Nickola. We hebben aan onze voeten gewerkt.

dinsdag 12/03/2019

In de voormiddag hebben we zelfstandig werk gedaan en rekenen het ging over de verhouding. We hebben in de namiddag leren leren gedaan over hoe je moet studeren. We hebben  het Franse cijferspel gedaan en Lieke staat eerste met 13 seconden, tweede Lise met 21 seconden en derde Michiel B met 28 seconden.

 woensdag 13/03/2019

We hebben met juf Mageline aan onze poweroint gewerkt voor de spreekbeurt. we deden ook zelfstandigwerk en bij juf Lobke Frans.We hebben aan onze voet verder gewerkt.

donderdag 14/03/2019

We hebben zelfstandig werk gedaanen we moesten wiskunde, Frans, taal en WO doen. We hadden ook toets Frans de voca hij was niet zo moeilijk. We hebben schema's leren maken en moesten over ons zelf een schema maken.we hebben ook aan onze voet gewerkt en we hebben leren leren gedaan.

vrijdag 15/03/2019

We hebben zelfstandig werk gedaan taal, WO, wiskunde en Frans. Bij juf Lobke deden we Frans en bij juf Mageline deden we wiskunde over het gemiddelde en mediaan. We hadden vandaag een toets over de werkwoorden en van de passé composé. We hebben gewerkt aan ons voet en aan ons schema over ons zelf gewerkt, ondertussen moest he bij juf gaan voor de spreekbeurt.

maandag 18/03/2019

We hadden vandaag toets van controledictee en hij was niet zo moeilijk, er waren 15 losse woordjes en 15 woorden in een zin en gewone zinnen. We hebben schema's leren maken. We hebben temporekenen gedaan en we hebben taal verbeterd.

dinsdag 19/03/2019

We hebben langer turnen gedaan dan normaal, we deden netbal en voetbal. Daarna deden we zelfstandig werk, spelling zinnen korter en langer maken, rekenen les 120 over de piramide, Frans in de cahier. We hadden vandaag toets taal over uitdrukkingen, afleidingen en samenstellingen. We hebben aan onze schema's gewerkt het ging over het bos en dan moest je per 2 zelf een schema maken over het bos in bepaalde stappen.

donderdag 20/03/2019

We hebben zelfstandig werk gedaan, we deden Frans in ons cahier, groeiboekje en mondeling dan dede we rekenen over hoe je dm³ moet omzetten naar liter. We hebben ook toets gehad van taalbeschouwing hij was niet zo moeilijk. We hebben aan de schema's gewerkt. We moesten zelf proberen een schema te maken over ee tekst en dan moesten we het verbeteren.

vrijdag 21/03/2019

We hadden toets wiskunde en luisteren. We moesten ook ons dialoogje van Frans doen op punten. We deden ook zelfstandig werk: Frans en wiskunde. Bij juf Mageline deden we wiskunde. We deden ook boekbespreking sommigen moesten een nieuwe voorkaft maken anderen een strip, een reclameposter, toneeltje, powerpoint en een normale boekbespreking. 

 

verslag Bram G en Lore B

verslag door: lieke en lars

21/01/2019 MAANDAG

De dag begon met karrewiet.Het hing over de jongeren die spijbelen over het klimaat .Dan hebben we de toetsen gebundeld met vooral goeie puntjes ,maar ook soms slechte punten.Maar dat hoort erbij.We hebben ook nog spelling gedaan en Beaudelaure en Arne zijn tafelkampioen geworden .Proficiat.Dan hebben we nog effetjes op onze tanden moeten bijten,voor de moeilijke toets van oppervlakte en omtrek van de cirkel.Toen de bel ging hebben we ook nog w.o. gedaan over lol zonder alcohol .Dat hebben we dan tot de middag gedaan,en toen de middag kwam een beetje eten en spelen.Als de middag gedaan was moesten we nog een stukje w.o. verderdoen.En dan hadden we  ook nog een toets van Frans U 25 ,hij was niet te moeilijk.En als laatste kregen we nog ins frans,een nieuw uniteé.

22/01/2019 DINSDAG

De dag begon met een hoekenwerk.Met allemaal verschillende lessen.En nog een herhaling van het 5L.over van alles en nog wat .Daarna hingen we gaan turnen. We hebben badminton gedaan met voorbereiding op het toernooi van badminton.We mochten ook boogschieten .Dan was het speeltijd na het turnen.En deden we nog een beetje verder met hoekenwerk en een stukje over lol zonder alcohol .We zijn ook bezig aan een powerpoint over lol zonder alcohol.Dat is heel leuk.

24/01/2019 DONDERDAG

We hebben vandaag terug veel gewerkt aan lol zonder alcohol .Er zijn verschillende groepjes .Je mag dus powerpoints maken maar ook posters .We hebben vandaag ook niet alleen gewerkt aan lol zonder alcohol.We hebben iets nieuws geleerd de oppervlakte van de gelijkvormigheid .Het is redelijk gemakelijk maar je moet het natuurlijk wel snappen.Nu al iets klein verklappen over morgen We gaan naar Zomergem de middelbare school.

25/01/2019 VRIJDAG

Vandaag zijn we naar de school in Zomergem geweest .Het is een kleine maar leuke school.We kregen eerst een grote uitleg over het middelbaar .Over:wat ze daar allemaal doen ,de verschillen ...)Dan werden we in groepjes verdeeld.In de groepjes kregen we dan 4 lesjes .Je kon krijgen: natuurwetenschappen,engels,stem,latijn,wiskunde                          En een paar van onze klas hingen naar de B-stroom.Waarin ze een autotje maken in het hoet voor stylo's enzo . Toen we terug op school kwamen kegen we ons rapport .

28/01/2019 MAANDAG

Vandaag zijn we begonnen met turnen. Waar we vooral reactie in hebben gdaan .Na het turnen hebben we naar karrewiet gekeken .Waarin ze blijven spijbelen voor het klimaat.ZE MOETEN ER DRINGEND IETS AAN DOEN ANDERS IS DE WERELD NIET MEER TE DOEN.We hebben ook al vandaag een mondelinge toets van Frans gehad U26.En we hebben ook terug verder gewerkt aan de powerpoint.Onze tekst en ook ons affiche .Het ziet er al allemaal heel leuk uit !

29/01/2019 DINSDAG

We begonnnen de dag terug met in verschillende groepen werken .Je kon zelfstandig werk hebben =beetje van alles .Of je schoof door naar juf Lobke waar je wwen voltooid vt leerde zetten .Het was wel een beetje moeilijk .En je kon ook nog naar juf Mageline . Waar je toepassingen kreeg en een beetje mediaan .

31/01/2019 DONDERDAG 

We zijn vandaag naar Ten Doorn geweest .We kregen eerst een grote uitleg over het middelbaar gelijk in Zomergem.Dan werden we in 2 groepen gesplitst.Je kon een rondleiding krijgen en filmje .Of je kreeg een lesje (dingen oplossen).We kregen ook nog iets om te eten en te drinken .En we leerden van juf hoe we naar school moeten gaan naar het middelbaar .

01/02/2019

Vandaag begon de dag met turnen.Waaronder we netbal hebben gedaan.Na het turnen hebben we toets gehad van Frans (passé coposé).Daarna hebben we alle voorstellingen getoond van lol zonder alcohol .Het was heel mooi en leerrijk voor later .

 

 

Fotoalbum

Bekijk het fotoalbum van onze school hier