L6

De sterren

Op het einde van het zesde leerjaar laat juf Lobke de kinderen elk op hun eigen manier stralen. In de zesde klas zet men de kers op de taart waarvan het deeg reeds vanaf de peuterklas begint te rijzen. Leren leren, op weg naar de secundaire school en een antidrugsproject zijn drie belangrijke thema’s in de zesde klas. 

Vince en Sharina

Maandag

We begonnenn de dag met karrewiet we zullen eens een stukje zeggen van karrewiet. Dit zijn de 35 000 spijbelaars voor het klimaat dit begon met anuna. Dan hadden we nog een van de laatste syukjes van lol zonder alcohol.Toen hadden we speeltijd.Na de speeltijd kregen we de studeerwijzer van meetkunde. We kregen toets frans en dat was zowat onze dag.

 

Dinsdag

Vandaag hadden we turne. We deden oefeningenvoor de buispieren+handenstand en rad.Toen was het speeltijd we leerden tot de middag over volume.Dan deden we zelfstandig werk en ook nog wat frans.

Woensdag

We begonnen de dag met wat wiskunde en frans sommige kinderen worden voor het frans opgevraagd en kunnen ermee een sticker verdienen.Voor op je stickerkaart waarmee je op het einde van het jaar cadeautjes mee kunt krijgen.We kregen bij godsdienst de studeerwijzer van de tots van de gewoontes van de islam.

Donderdag

We kregen een klein toetsje van frans van unité 27 met woordjes zols prix,combien en nog veel meer.De ene helft van de klas deed zelfstandig werk een beetje volume bij de juf dan wisselden we om

Vrijdag

We begonnen met het turnen daar deden we deden acro gym oefeningen . We werkten nog rond de vredeposter daarbij moeten wij een tekening maken waar er een winaar is van Groot Assenede. We werkten rond de oefeningen van volume.Vandaag kregen we ook te weten dat juf lobke zwanger is al 3 maanden lang.En dan kregen we temporekenen waarbij je in een minuut zoveel mogelijk sommetjes probeert op te lossen.

verslag door: lieke en lars

21/01/2019 MAANDAG

De dag begon met karrewiet.Het hing over de jongeren die spijbelen over het klimaat .Dan hebben we de toetsen gebundeld met vooral goeie puntjes ,maar ook soms slechte punten.Maar dat hoort erbij.We hebben ook nog spelling gedaan en Beaudelaure en Arne zijn tafelkampioen geworden .Proficiat.Dan hebben we nog effetjes op onze tanden moeten bijten,voor de moeilijke toets van oppervlakte en omtrek van de cirkel.Toen de bel ging hebben we ook nog w.o. gedaan over lol zonder alcohol .Dat hebben we dan tot de middag gedaan,en toen de middag kwam een beetje eten en spelen.Als de middag gedaan was moesten we nog een stukje w.o. verderdoen.En dan hadden we  ook nog een toets van Frans U 25 ,hij was niet te moeilijk.En als laatste kregen we nog ins frans,een nieuw uniteé.

22/01/2019 DINSDAG

De dag begon met een hoekenwerk.Met allemaal verschillende lessen.En nog een herhaling van het 5L.over van alles en nog wat .Daarna hingen we gaan turnen. We hebben badminton gedaan met voorbereiding op het toernooi van badminton.We mochten ook boogschieten .Dan was het speeltijd na het turnen.En deden we nog een beetje verder met hoekenwerk en een stukje over lol zonder alcohol .We zijn ook bezig aan een powerpoint over lol zonder alcohol.Dat is heel leuk.

24/01/2019 DONDERDAG

We hebben vandaag terug veel gewerkt aan lol zonder alcohol .Er zijn verschillende groepjes .Je mag dus powerpoints maken maar ook posters .We hebben vandaag ook niet alleen gewerkt aan lol zonder alcohol.We hebben iets nieuws geleerd de oppervlakte van de gelijkvormigheid .Het is redelijk gemakelijk maar je moet het natuurlijk wel snappen.Nu al iets klein verklappen over morgen We gaan naar Zomergem de middelbare school.

25/01/2019 VRIJDAG

Vandaag zijn we naar de school in Zomergem geweest .Het is een kleine maar leuke school.We kregen eerst een grote uitleg over het middelbaar .Over:wat ze daar allemaal doen ,de verschillen ...)Dan werden we in groepjes verdeeld.In de groepjes kregen we dan 4 lesjes .Je kon krijgen: natuurwetenschappen,engels,stem,latijn,wiskunde                          En een paar van onze klas hingen naar de B-stroom.Waarin ze een autotje maken in het hoet voor stylo's enzo . Toen we terug op school kwamen kegen we ons rapport .

28/01/2019 MAANDAG

Vandaag zijn we begonnen met turnen. Waar we vooral reactie in hebben gdaan .Na het turnen hebben we naar karrewiet gekeken .Waarin ze blijven spijbelen voor het klimaat.ZE MOETEN ER DRINGEND IETS AAN DOEN ANDERS IS DE WERELD NIET MEER TE DOEN.We hebben ook al vandaag een mondelinge toets van Frans gehad U26.En we hebben ook terug verder gewerkt aan de powerpoint.Onze tekst en ook ons affiche .Het ziet er al allemaal heel leuk uit !

29/01/2019 DINSDAG

We begonnnen de dag terug met in verschillende groepen werken .Je kon zelfstandig werk hebben =beetje van alles .Of je schoof door naar juf Lobke waar je wwen voltooid vt leerde zetten .Het was wel een beetje moeilijk .En je kon ook nog naar juf Mageline . Waar je toepassingen kreeg en een beetje mediaan .

31/01/2019 DONDERDAG 

We zijn vandaag naar Ten Doorn geweest .We kregen eerst een grote uitleg over het middelbaar gelijk in Zomergem.Dan werden we in 2 groepen gesplitst.Je kon een rondleiding krijgen en filmje .Of je kreeg een lesje (dingen oplossen).We kregen ook nog iets om te eten en te drinken .En we leerden van juf hoe we naar school moeten gaan naar het middelbaar .

01/02/2019

Vandaag begon de dag met turnen.Waaronder we netbal hebben gedaan.Na het turnen hebben we toets gehad van Frans (passé coposé).Daarna hebben we alle voorstellingen getoond van lol zonder alcohol .Het was heel mooi en leerrijk voor later .

 

 

verslag 6:Jord en Tieme

DINSDAG:

Deze ochtend werden we in 2 groepen verdeeld.

Bij de ene groep maakten we nieuwjaarsbrieven.

En waren we bezig met de brief voor het eerste middelbaar

en daarna moesten we de moetjes doen.

In de namiddag zijn we weer in twee groepen verdeeld.

De ene groep deed rekenen over de hoeken en de andere deden zelfstandig werk.

  

WOENSDAG:

De ganse dag hebben we in 2 groepen gewerkt.

We hebben over de hoeken geleerd.

Dan heeft de andere groep zelfstandig werk gedaan.

Daarna hebben we over de kerst geleerd voor arme mensen een warme kerst te geven.

 

DONDERDAG:

We hebben deze namiddag verder gedaan aan onze nieuwjaarsbrieven verder gewerkt en hebben ook verder gedaan aan een warme kerst en we ook al ideeën voor armen te helpen.

 

VRIJDAG:

We begonnen vandaag met springtouwen in de turnles.

Daarna deden we zelfstandigwerk.

Waarin we aan de nieuwjaarsbrieven konden werken.

Daarna hebben we dingen herhaalt over Kerstmis.

Deze namiddag hebben we er aan verdergewerkt.

Verslag 7 door: Larissa en Michiel vdb

maandag 7/01/2019

Vandaag was het de eerste schooldag in 2019.

We zijn er direct ingevlogen.

Vandaag hebben we een nieuw unité geleerd van frans geleerd.

We kunnen nu eindelijk vertellen over hoe onze dag er uit zag in het frans.

We hebben ook vertelt over onze vakantie via een bingo.

Dit was een toffe manier om te vertellen over onze vakantie.

 

dinsdag 8/01/2019

In de ochtend zijn we in drie groepen verdeeld en deden we doorschuifsysteem. Bij juf Lobke deden we frans. bij juf Magéline

deden we rekenen. En in de derde groep werden we nogmaals in twee groepen gedeeld de ene deed godsdienst en de andere taal.

In de namiddag zijn we aan een nieuw thema begonnen namelijk: 'het lichaam'. Dit vond heel de klas een heel interesante namiddag.

 

woensdag 9/01/2019

Vandaag leerden we de omtrek van een cirkel te berekenenmet pi = 3.14. We hebben het zelf ondekt door per twee proefjes te doen.

Nu kunnen we de omtrek van een cirkel veel rapper berekenen.

 

donderdag 10/01/2019

 In de voormiddag is een verpleegkundige gekomen uitleggen over EHBO en DHBO. Hij heeft ons geleerd hoe we iemand moeten reanimeren.

We hebben dan ook een pop mogen reanimeren, daarna hebben we ons diploma gekregen.

In de namiddag hebben we HRW of Hoofd Reken Werk gedaan.

 

vrijdag 11/01/2019

We hebben vandaag verder gewerkt aan de omtrek van een cirkel, en het was net zoals de vorige keer een leuke les. We hebben ook weer gewerkt aan ons thema de islam.

In de namiddag hebben we aan ons thema 'de islam' gewerkt.

 

maandag 14/01/2019

Vandaag hebben we de opp. van de cirkel leren berekenen. In de namiddag zijn we naar een toneel geweest.Dat ging over een rookverslaving. Dit toneel was heel interesant , grappig en tof.

 

dinsdag 15/01/2019

In de voormiddag hebben we weer een doorschuifsysteem gedaan. De eerste groep bij juf Lobke deed frans. De groep bij juf Magéline deed SLS. En de ander groep deed zelfstandig werk.We hebben ook turnen gehad daarbij deden we hockey. In de namiddag hebben we een paar filmpjes gekeken over het lichaam en bij 1 filmpje moesten we een blad invullen.

 

woensdag16/01/2019

Vandaag hebben we in drie groepen gewerkt. groep 1 deed frans bij juf Lobke daar zijn we meer te wetten gekomen over hoe we onze dag moeten voorstellen. Bij juf Magéline hebben we een SLS toets gemaakt. En de derde groep heeft zelfstandig werk gedaan.

 

donderdag 17/01/2019

Vandaag hebben we in de voormiddag een toets over aanhalingstekens gemaakt. In de namiddag zijn we begonnen aan een niuw thema namelijk 'lol zonder alcohol' . daarbij moeten we een week lang onze ergste gewoonte afwijken. 

 

vrijdag 18/01/2019

In de voormiddag hebben we ons thema godsdienst afgewerkt en verder gedaan aan gelijkvormigheid. In de namiddag hebben we verder gewerkt aan ons thema ' lol zonder alcohol'. Dit deden we de hele namiddag.

verslag 5 door Wendell en Arne

Maandag:

We hebben een toets gemaakt van rekenen het was niet zo moeilijk het was een toets van getallenkenis. We hebben een brief gegregen van sinterklaas. En we hebben zelfstandigwerk gedaan we moeten de Franse wwen doen en zovoort en ook rekenen en spelling.

Dinsdag:

We hebben toets van hoofdrekenen gehad.We hebben in groepjes gewerkt want ze hebben ons opgedeelt want we moesten een tekst doen voor te bekijken wat ons talent is en zo komen wij in groepjes terecht. Het vijfde en het zesde moeten mijters maken omdat Sinterklaas in ons land is maar de kleuters en het eerste en het twede en het derde en et vierde mochten niet omdatvevrouw de directrice zegt dat ze misschien nog in Sinterklaas geloofden.

 

Donderdag:

We hebben vandenamiddag verder gedaan aan de nieuwjaarsbrieven,en hebben we gewerkt rond een warme kerst.   We hebben ook ideeen verzonnen voor arme mensen.

 

Vrijdag:

We zijn naar de opgravingen geweest in Kaperijke,De papa van Michiel heeft ons uitleg gegeven over de opgravingen het was zeer interesant.We hebben ook zelf scherven mogen zoeken van vroeger en houden.We zijn met de fiets naar daar gereden.

 

Maandag:

We hebben Frans gedaan en bootjesspel en we hebben een nieuw woordpakket geleerd. daarna hebben ons agenda geschrevenvoor de hele week. ten slotte hebben een filmpje gemaakt voor de sint.

 

Dinsdag:

We hebbben turnles gehad waarbij we kinderen uit onze klas moesten uitdagen.Daarna hebben we zelfstandigwerk gedaan waarbij we Frans moesten doenen rekenen en van achter gezeten met de juf ook voor Frans.

 

Donderdag:

We zijn naar Sint-Laurens in Zelzate en een paar uur les gevolgd en in de middag een haburger gegeten en daarna naar een workshop gedaanen iets gedronken.

 

Vrijdag:

Hebben twee toetsen gehad en daarna turnles gehad en daarna zelfstanigwerk gedaan en we zijn bezig geweest met een wedstrijdom i een boek te staan .

Fotoalbum

Bekijk het fotoalbum van onze school hier