Ouders@tbrugje

De oudervereniging en de school, een boeiend samenspel


In onze moderne samenleving kan men zich nog nauwelijks een school voorstellen zonder oudervereniging. Ook onze school kent reeds vele jaren een actieve oudervereniging.

De school speelt een belangrijke rol in de opvoeding van onze kinderen. Het is evident dat ouders daarbij niet kunnen en mogen aan de kant blijven staan. De oudervereniging streeft naar een nauwe samenwerking tussen de school en ouders.
Centraal hierbij staan steeds de belangen van de kinderen zelf.


De meesten kennen de oudervereniging via de feestelijkheden. De oudervereniging probeert echter veel meer te zijn dan een feestcomité. Door aanwezig te zijn op de vergaderingen (ongeveer 5 per schooljaar) tussen de oudervereniging, de directie en de afvaardiging van leerkrachten, wordt de werking van de school een heel stuk duidelijker en vooral begrijpelijker. In een ongedwongen sfeer kunnen er openlijk kritische bedenkingen en vragen geformuleerd worden. Kortom alles draait om het welzijn van onze kinderen, zij moeten er zich goed voelen en graag naar school gaan.

De oudervereniging wil er zijn voor alle ouders, ook voor degenen die om diverse redenen moeilijker bereikbaar zijn. Wij waarderen elke inbreng en zijn ervan overtuigd dat een degelijke ouderwerking de schoolwerking ten goede komt.

De oudervereniging, voor U maar vooral met U !

De oudervereniging kan slechts overleven als er steeds voldoende ouders zijn die bereid zijn "de ouder te zijn voor ALLE kinderen van deze school ". Een groep van enthousiaste en gemotiveerde ouders hebben zich dit jaar geëngageerd om zich op vrijwillige basis actief in te zetten voor een nog betere school en het welzijn van onze kinderen .

Naast deze leden kunnen we ook nog beroep doen op een aantal losse medewerkers die we kunnen aanspreken om mee te helpen bij één of andere activiteit.

Als oudervereniging steken we ook regelmatig een handje toe bij allerlei activiteiten op school of organiseren we zelf activiteiten zoals pyjamazingen, communiereceptie, afscheidsdrink 6e leerjaar en veel meer.

Met de opbrengst van deze activiteiten steunen we de projecten van de school. Welke projecten worden gesteund, wordt afgesproken tijdens het overleg met directie en de afvaardiging van leerkrachten . De voorbije jaren hebben we mee geïnvesteerd in het hindernissenparcours en een opsmukbeurt van de refter.

 

eerste schooldag 2016 2017 2

 

Heeft U vragen over de werking van de oudervereniging. Heeft U  ideëen, bekommernissen  of onderwerpen die de hele school aanbelangen, neem dan contact op met de oudervereniging op volgend e-mailadres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt U op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen binnen de oudervereniging, de evenementen en veel meer schrijf je dan in op onze mailinglijst door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of volg ons op Facebook.

Tot op één van onze activiteiten,

De oudervereniging “Ouders @ ‘t Brugje”